GPS og personvern

Automatisk logging via GPS blir av mange oppfattet som overvåkning... I følge personopplysningsloven §8 er bruken av slike løsninger tillat. Men da kun til det formål som er oppgitt (kontrolltiltak).

Vi i ETC er svært bevisst på at CarAdmin, og spesielt de sporingsfunksjoner som her finnes, etterstrebes og ligger innenfor gjeldene regelverk. Derfor har vi knyttet til oss en egen frittstående rådgiver med spesialfelt innen personvern, for å bistå oss i vårt arbeide.

Datatilsynet anbefaler at folk som kjøper og bruker sporingsteknologi for å finne eller spore kjøretøy eller andre gjenstander, informerer brukerne om at slikt utstyr er installert og hva det skal brukes til. Dersom det opplyses om at utstyret kun skal brukes til å føre elektronisk kjørebok, forutsettes det at utstyret ikke benyttes til annen overvåking av brukere. På denne måten vil brukerne kunne være trygge på at utstyret ikke brukes til å overvåke dem. Samtidig vil Datatilsynet anse det som en fordel at leverandørene av slikt sporingsutstyr minner kundene om hvilke etiske rammer man bør holde seg innenfor.  Det som er viktig er bruken av data som samles inn og at disse kun benyttes til det formål som er ment.

Vår rådgiver kan også engasjeres av våre kunder rundt ulike problemstillinger, som innføring, enighet med fagorganisasjoner, tiltak for foretakets internkontrollrutiner osv i de tilfeller dette er ønskelig. For kontakt send mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

 
 

 

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com